A RUKO folyamatosan fejleszti forgácsoló szerszámait


Ideális sorja- és rezgésmentes süllyesztéshez és sorjázáshoz acélban, öntvényben, színes- és könnyűfémben.

Az új RUKO nagyteljesítményű kúp- és sorjázósüllyesztőknél a forgácshornyok köszörülése CBN eljárással történik a tömör, edzett anyagba. A CBN (köbös bórnitrid) lényegesen keményebb az olyan hagyományos csiszolóanyagoknál, mint a szilícium karbid, vagy a korund. 


A nagyobb keménységnek köszönhetően a köszörülési folyamat során az anyagszerkezetet simán vágja át, így az élek méretpontosabbak és élesebbek.


A CBN-nel mélyre köszörült forgácshornyoknak köszönhetően az élek teljesen élesek. Ideális sorja- és rezgésmentes süllyesztéshez és sorjázáshoz acélban, öntvényben, színes- és könnyűfémekben a legjobb eredmények érhetőek el alacsony forgácsoló sebességeknél. 


A CBN-nel mélyre köszörült forgácshornyoknak köszönhetően az élek teljesen élesek. 


Sorja- és rezgésmentes süllyesztéshez és sorjázáshoz. A legjobb eredmények érhetőek el alacsony forgácsoló sebességeknél. A robusztus szerszám minden szokásos ipari felhasználású anyaghoz megfelelő, mint pl. nemvas fémek, nemesacél lemezek, termoplasztikus és duroplasztikus műanyagok, valamint minden szokásos acéllemezhez. A DIN 335 szerinti kúp- és sorjázó süllyesztők különösen alkalmasak finom kivitelű, A és B alakú, DIN 74 szerinti süllyesztésekhez. 


A RUKO vágóspray, vagy a RUKO vágópaszta alkalmazásával a szerszám élettartama és a munkadarab felületminősége lényegesen jobb.